« اخبار و مطالب

در آستانه سال نو برگزار شدبیست و یکمین رویداد صبح خلاق در آستانه سال نو میزبان شهروندان خلاق بود

در پاسخ به این سوال که دیدگاه‌شان نسبت به آیندۀ فرهنگی ایران چیست؛ فرمودند: «من به آیندۀ ایران خیلی امیدوارم؛ چرا که افراد جامعه، مخصوصا خانم‌ها دارای ایده‌هایی نو هستند».
بیست و یکمین رویداد صبح خلاق در آستانه سال نو میزبان شهروندان خلاق بود
نگارنده:
59
1403/12/19
4 دقیقه
خلاقیت محدودیت ندارد؛ بله این شعار نیست و حتی سرمای اسفند 1403 هم مانع حضور شرکت‌کنندگان خلاق تهرانی نشد و بیست و یکمین دوره از رویداد جهانی صبح خلاق در روزهای پر هیاهوی پایانی سال تهران با حضور گرم و پر انرژی مخاطبین ارجمند این رویداد در صبح 9 اسفند 1403 در سالن همایش پژوهشکده فرهنگ و هنر برگزار شد.
صبح خلاق رویداد بین‌المللی ماهانه است که در 247 شهر از 70 کشور به صرف صبحانه پیرو موضوعی واحد به عنوان زمینۀ رویداد برگزار می‌شود. حضور در رویداد با فرصتی برابر برای همگان آزاد و رایگان است و هدف بر این باور نهاده شده است که هر شخصی در ذات خود خلاق است ولی شکوفایی این خلاقیت، نیازمند زمینۀ شناختی، مسیردهی و توسعۀ آن است که صبح خلاق با دعوت از سخنران مرتبط با موضوع ماه، در مسیر ترویج و پذیرش این نگرش در سطح جهان در حال فعالیت است.
بیش از 45 درصد از مخاطبین این ماه رویداد صبح خلاق تهران، مخاطبین جدید بودند که برای نخستین بار در رویداد صبح خلاق تهران حضور داشتند و به رسم همیشگی در راستای باور به خلق فرصت رشد برابر و بدون محدودیت برای شهروندان، کل محتوای رویداد صبح خلاق تهران با حضور مترجم زبان اشاره برای افراد دارای کم‌شنوایی یا ناشنوایی که دعوت شده بودند و یا از طریق پخش زنده رویداد را دنبال می‌کردند، ترجمه شد.
موضوع جهانی این ماه صبح خلاق «لایه‌ها» بود؛ این موضوع توسط دوستان ما در صبح خلاق شهر لوزان سوئیس انتخاب شده است که بخشی از بیانیۀ لایه‌ها را مرور می‌کنیم:
«سادگی باعث ایجاد شفافیت می‌شود اما این لایه‌ها هستند که به کار ما پیچیدگی و عمق بیشتری می‌دهند. عبارت کلیشه‌ای «سیرت زیبا، به از صورت زیبا» به این معنی است که ظاهر زیبا (لایه بیرونی)، الزاماً شخصیتی با فضیلت را تضمین نمی‌کند. ما ملغمه‌ای از احساسات و ویژگی‌های شخصیتی مختلف هستیم. بنابراین نحوۀ واکنش ما با دنیای بیرون از خودمان همیشه نشان‌دهندۀ احساس درونی ما نیست. زیبایی‌ها و ظواهر سطحی جای خود را دارد. اما این لایه‌های عمیق‌تر هستند که به زندگی معنا می‌دهند و ما باید از این لایه‌های سطحی گذر کنیم تا حقایق عمیق خود را کشف کنیم».
سخنران رویداد «لایه‌ها»ی صبح خلاق تهران، چهرۀ سرشناس و فاخر آقای علی دهباشی، سردبیر نشریه‌های بخارا و سمرقند بودند؛ در ادامه به گزیده‌هایی از تلنگرهای آگاهی‌بخش ایشان می‌پردازیم:
در سرآغاز ایشان برگزاری بیست‌ویکمین دوره از رویداد جهانی صبح خلاق تهران را علیرغم مشکلات عدیده و غیرقابل پیش‌بینی، نمونه‌ای از مصداق بارز لایه‌ای از تلاش و تداوم بر شمردند.
در زندگی و در هر فعالیتی که هستید، باید در جست‌وجوی مفهوم یا معنایی باشید که غیر از این، زندگی بی‌ارزش خواهد بود و اکنون سوالی که مطرح می‌شود اینکه این روحیۀ تداوم و پایداری نسبت به ناملایمات و مشکلات از کجا بدست می‌آید که جناب دهباشی این راه‌کارها را مطرح نمودند:
1. در جست‌وجوی معنا و مفهوم در زندگی
2. ورزش، البته ورزش خاصی چون کوه‌نوردی، چون شما را با افق‌های روشن و بلند آشنا می‌کند؛ لذتی که در پایان، پس از تحمل در برابر گشنگی، تشنگی و سختی‌های مسیر بدست خواهید آورد با حضور در یال کوه و نظاره‌کردن افق‌های دور دست، جایی که دیگر دیوار در مقابل شما نیست، آرامش روح و بازشدن لایه‌های جدیدی از ذهن را به همراه دارد. ذهن شما را به حرکت و جست‌وجوگری وا می‌دارد و سرانجام با حال خوشی می‌توانید از کوه باز گردید. حتی می‌توان کوه‌نوردی را فقط یک ورزش ندانست؛ یک نوع آئینی است در خودشناسی؛ یک نوع گفت‌وگویی است با فضاهای خیلی روشن دور که شما خواهان آن در زندگی هستید. کوه‌نوردهای حرفه‌ای عموما اهل فعالیت‌های اجتماعی، محیط زیست، دفاع از حیوانات و یا فعالیت‌های خدمت به هم نوع‌شان هستند.
ایشان همچنین مخاطبین را به مطالعۀ رمان، سفرنامه و زندگی‌نامه‌های خودنوشت توصیه کردند؛ جذابیت این کتاب‌ها از این منظر است که شما را با خود به دنیایی می‌برند که شما نرفته‌اید و تجربه نکرده‌اید؛ از خوشی‌ها و تلخی‌ها و صحبت‌هایی که شما را به تفکر وا می‌دارد.
در بخش پایانی رویداد که پرسش و پاسخ حضار از سخنران است، جناب دهباشی با اشتیاق پاسخ‌گوی سوالات شرکت‌کنندگان بودند:
در تصور ایشان، جست‌وجو، همیشگی و پایان‌ناپذیر است و ما هیچ‌وقت به ایده‌آل مدنظرمان نخواهیم رسید؛ اما جست‌وجو جهت رسیدن به ایده‌آل یکی از لذت‌بخش‌ترین کارهایی است که انسان می‌تواند در زندگی با کشف لایه‌های جدیدی از مفاهیم انجام دهد.
در پاسخ به این سوال که دیدگاه‌شان نسبت به آیندۀ فرهنگی ایران چیست؛ فرمودند: «من به آیندۀ ایران خیلی امیدوارم؛ چرا که افراد جامعه، مخصوصا خانم‌ها دارای ایده‌هایی نو هستند».
جناب دهباشی معتقدند که انسان‌ها دو گونه هستند: 1. آن‌هایی که رمان می‌خوانند و 2. آن‌هایی که رمان نمی‌خوانند؛ انسان‌هایی که رمان نمی‌خوانند، خیلی چیزها کم دارند؛ ما با قهرمان‌های رمان‌ها زندگی کرده‌ایم و این مهم به آرامش خاطر انسان کمک می‌کند.
به عنوان آخرین پند ایشان به مخاطبین اشاره داشتند که شما برای رسیدن به چیزی که می‌خواهید، باید از خیلی چیزها بگذرید؛ هیچ وقت، هیچ چیز به راحتی بدست نمی‌آید. بسیار باید رنج کشید، تحمل کرد و امید داشت تا رسید. مهم‌ترین نویسندگان جهان که آثار بزرگی را خلق کردند، از درون تناقض در زندگی بوجود آمده‌اند. حضور شما در نخستین رویداد سال 1404 صبح خلاق تهران بسیار شگفت‌انگیز است؛ پس همین حالا شبکه‌های اجتماعی رسمی صبح خلاق تهران را دنبال کنید تا از زمان شروع ثبت‌نام بلیت مطلع شوید.

نظرات شما

نظر یا سوالتان را مطرح کنید: